Treći nastavak serijala o domotici, koji Centar za arhitekturu Beograd objavljuje u saradnji sa kompanijom Cubo Control iz Beograda, posvećen je klimatizaciji, grejanju i hlađenju uz primenu savremenih domotičkih sistema. Ako ste propustili neki od ranijih tekstova, možete ih pronaći ovde

Air conditioning, Cubo Control, Domotics, Energy efficiency, Heating, HVAC, Interior design, Smart homes, Ventilation

U drugom nastavku serijala o domotici, koji Centar za arhitekturu Beograd objavljuje u saradnji sa kompanijom Cubo Control iz Beograda, dalje istražujemo prednosti primene savremenih automatizovanih sistema u vašem domu. Ako ste propustili neki od ranijih tekstova, možete ih pronaći ovde

Cubo Control, Domotics, Energy efficiency, Interior design, Lighting, Smart homes

Ovim tekstom započinjemo drugi serijal postova o domotici, koje Centar za arhitekturu Beograd objavljuje u saradnji sa kompanijom Cubo Control iz Beograda. U narednim nedeljama bavićemo se temama kao što su grejanje i klimatizacija, osvetljenje i zasenčenje, audio sistemi, kontrola prisustva, ušteda energije. Ako ste propustili neki od tekstova u prvom serijalu, pročitajte ih ovde

Cubo Control, Domotics, Energy efficiency, Interior design, Lighting, Smart homes

Centar za arhitekturu završio je seriju tekstova na temu Žene u arhitekturi, koji su na našem blogu objavljivani tokom meseca septembra i oktobra. Kroz 15 tekstova objavljenih u ovom serijalu pokušali smo da u Srbiji pokrenemo razgovor na temu ženskog autorstva u arhitekturi i skrenemo pažnju na uspešne arhitekte koje su radile i rade u našoj sredini.

Architecture, Centar za arhitekturu, Discussion, Events, Women in architecture

Dubravka Đukanović, arhitekta – konzervator i direktorka novosadskog arhitektonskog biroa Studio D'Art, u sklopu akcije CAB: Žene u arhitekturi, govori o svojoj svestranoj karijeri, o važnosti graditeljskog nasleđa i o uticaju međuljudskih odnosa na arhitekturu.

Architects, Architecture, Dubravka Djukanović, Novi Sad, Women in architecture

U sklopu akcije CAB: Žene u arhitekturi, sa Ljiljanom Bakić, arhitektom i ženskom polovinom čuvenog arhitektonskog dua Bakić & Bakić, o arhitekturi, o ženama i o Beogradu razgovarala je Milena Zindović.

Architects, Beograd, Ljiljana Bakić, Women in architecture

Ivana Anja Milić, tehnički direktor i suvlasnik jedne od najvećih privatnih građevinskih kompanija kod nas – Arhi.pro, govori u sklopu projekta CAB: Žene u arhitekturi o svom profestionalnom razvoju, stanju arhitekture u Srbiji, položaju žena u arhitekturi i daje savete mladim kolegama i koleginicama.

Anja Ivana Milić, Architects, Architecture, Arhipro, Women in architecture

Centar za arhitekturu Beograd, u saradnji sa BLOK konferencijom, vas poziva da prisustvujete i učestvujete u tribini o ženama u arhitekturi, koja će biti održana prvog dana pete Blok konferencije, 10. oktobra 2013. u okviru glavnog programa konferencije, oko 16 časova.

Architecture, Beograd, Blok, Centar za arhitekturu, Conference, Discussion, Events, Women in architecture, Zira

Snežana Vesnić, jedna od osnivača arhitektonskog studija Neoarhitekti i višestruko nagrađivana autorka, u ovom nastavku serijala CAB:  Žene u arhitekturi, govori o svojim najznačajnijim projektima, kompleksnosti arhitekture, stereotipima i važnosti donošenja prave odluke u arhitekturi.

Architects, Architecture, Neoarhitekti, Snežana Vesnić, Women in architecture

O Ivanki Raspopović, jednoj od najenigmatičnijih ličnosti naše moderne, poznatoj pre svega po sjajnim projektima nastalim u saradnji sa prof. Ivanom Antićem, u okviru akcije CAB: Žene u arhitekturi, piše Jelica Jovanović.

Architects, Architecture, Ivanka Raspopović, Modern architecture, MSUB, Women in architecture