Kucni o drvo

pavillion model 3d

Centar za arhitekturu podržao je akciju BINA festivala pod naslovom KNOCK ON WOOD. Verujemo da ce ovaj projekat biti mesto koje ce podstaći mnoge uspešne i kreativne projekte i inicijative u budućnosti.

Tokom ovogodišnje  9. Beogradske Internacionalne Nedelje Arhitekture izdvojio se program pod naslovom KNOCK ON WOOD. Uz pomoc ucesnika iz Norveške, Danske i Finske održana je serija predavanja i radionica na kojima su učesnici diskutovali i prezentovali potencijale i izazove u građenju drvetom. Kao deo ovog programa planirana je i izgradnja drvenog paviljona koji će demonstrirati određene kvalitete i mogućnosti građenja drvetom lokalnoj publici.

7177139c3ae8d94dc7c25858ad29ee4d

Paviljon će biti izgrađen u dvorištu Fakulteta likovnih umetnosti pod nazivom BINA KABINA 2014. Paviljon je dizajniran od strane norveškog arhitektonskog biroa Brendeland & Kristoffersen kroz studentsku radionicu na kojoj su učestvovali studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu  i studenti odseka za enterijere na Megatrend Univerzitetu.

Ovaj pavilion će se koristiti kao prostor za radionice, izložbe i predavanja, a namenjen je studentima umetnosti i arhitekture kao i ostalima koji su zainteresovani.

BINA, Udruženje Arhitekata Beograda, Arhitektonski fakultet i Fakultet umetnosti  Univerziteta u Beogradu su se udružili kako bi ovaj paviljon bio izgrađen.

Paviljon se trenutno gradi na lokaciji Fakulteta lepih umetnosti u ulici Mila Milunovića 1 u Beogradu. Završetak radova je planiran za kraj avgusta, a otvaranje paviljona desiće se u septembru.

66a81f7aa85d333a5d76d9a9c32f65e2

Do sada je BINA tim uspeo da sakupi oko 80% budžeta potrebnog za kompletnu izgradnju paviljona. Ovim putem vas pozivamo da pomognete u sakupljanju preostalog dela novca potrebnog za ovaj paviljon. Vašom skromnom donacijom pomoći ćete  da se ovi planovi ostvare i odvedu do mnogih fantastičnih ideja i ostvarenja u umetnosti i arhitekturi.

Izgradimo KNOCK ON WOOD paviljon zajedno!

Pogledajte promociju projekta ovde:

http://www.ulule.com/knock-on-wood/


MZ
19-Aug-2014

Architecture, Beograd, BINA

Leave a Reply