Tribina: Žene u arhitekturi

Centar za arhitekturu Beograd, u saradnji sa BLOK konferencijom, vas poziva da prisustvujete i učestvujete u tribini o ženama u arhitekturi, koja će biti održana prvog dana pete Blok konferencije, 10. oktobra 2013. u okviru glavnog programa konferencije, oko 16 časova.

U jeku akcije na našem sajtu, a u saradnji sa BLOK konferencijom, Centar za arhitekturu Beograd organizuje Tribinu o ženama u arhitekturi. Razgovor, započet nizom tekstova i intervjua u kojima smo predstavili neke od žena iz naše arhitektonske istorije kao i savremene prakse, želimo da nastavimo i proširimo, te da stručnu i širu javnost dodatno zainteresujemo za pitanja arhitektonske profesije. Učesnice tribine podeliće sa publikom svoja iskustva iz prakse, razmišljanja o arhitekturi i savete za mlade kolege. Pozivamo vas da se priključite razgovoru!

Učesnice tribine biće neke od sagovornica akcije Centra za arhitekturu i specijalni gosti. Između ostalih, govoriće: Eva Vaništa Lazarević, arhitekta i redovni profesor Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu; Žaklina Gligorijević iz Urbanističkog Zavoda Beograda, arhitekta-planer i članica brojnih stručnih foruma; Zorica Savičić, arhitekta i vanredni profesor na Fakultetu za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend; Grozdana Šišović, arhitekta i partnerka u beogradskom arhitektonskom birou Re:Act ; Bojana Ibrajter Gazibara, istoričarka umetnosti u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda; Dubravka Đukanović, arhitekta-konzervator i predavačica na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Špela Leskovic, arhitekta i partnerka u birou AKSL arhitekti iz Ljubljane. Moderatorke će biti Milena Zindović, arhitekta, programska direktorka u Centru za arhitekturu Beograd i Marija Maša Pavlović, arhitekta, studentkinja doktorskih studija na FPN.

BLOK se održava svake godine u Kongresnom centru ZIRA. Glavni deo Konferencije čine predavanja ex catedra, a prateći sadržaji su izložbe, forumi, radionice, konkursi i filmski maraton posvećen žanru arhitektonskog filma. Detaljan program konferencije i najavu gostujućih predavača možete pogledati na Web sajtu konferencije.

Ulaz na tribinu Žene u arhitekturi je slobodan za sve registrovane posetioce.


MZ
04-Oct-2013

Architecture, Beograd, Blok, Centar za arhitekturu, Conference, Discussion, Events, Women in architecture, Zira

Leave a Reply