Bavljenje arhitekturom za nas podrazumeva i konstantno obraćanje stručnoj i široj javnosti, kroz organizaciju ili učestvovanje na različitim skupovima, izložbama, predavanjima i drugim događajima.

 
 

Naučno-stručni skup OBLIKOVANJE NASELJA – NOVE METODOLOGIJE I ISKUSTVA Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Vlade Republike Srpske i Arhitektonsko-građevinski fakultet Univerziteta u Banjaluci, u saradnji sa grupom www.urbandesign.rs, organizuju naučno-stručni skup sa temom Oblikovanje naselja - nove metodologije i iskustva, u okviru uspješne poslovno-tehničke saradnje. Naučno-stručni skup se održati 13. maja 2011. godine u zgradi Vlade Republike Srpske.

Banjaluka, Conference, Urban Design Compendium

Početkom aprila 2011. držaćemo predavanja na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a na temu primene Priručnika za urbani dizajn. Neposredan povod je nedavno usvojena Studija oblikovanja za grad Novi Sad, izrađena prema smernicama i metodologiji Priručnika.

FTN, Lecture, Novi Sad, Urban Design Compendium

Za sve koji nisu bili u mogućnosti da posete izložbu biroa SADAR + VUGA u prostoru Geozavoda u Karađorđevoj ulici, prenosimo video zapis.

Exhibition, Sadar + Vuga, Video

U zadnjoj nedelji oktobra, u zgradi Geozavoda u Karađorđevoj 48, održaće se arhitektonska izložba Formule, renomiranog projektantskog biroa iz Ljubljane SADAR + VUGA. Otvaranje izložbe je 21. oktobra u 19 časova, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i gradski arhitekta Beograda Dejan Vasović.

Arhitektonski fakultet, Exhibition, Geozavod, Sadar+Vuga

U okviru seminara Iskustva iz prakse u implementaciji Zakona o uređenju prostora i izgradnji, koji se u organizaciji Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine Crne Gore i kancelarije UNDP u Crnoj Gori održava u Baru od 9. do 11. decembra 2009. godine, predstavljen je Priručnik za urbani dizajn. Primerci priručnika uručeni su učesnicima seminara.

Conference, Montenegro, UNDP, Urban Design Compendium

Dana 7.10. 2009. godine učestvovaćemo u realizaciji projekta OPEN DESIGN STUDIO 04, Prostor za kulturu, posvećenog istraživanju novih mogućnosti za promovisanje kulture u javnom prostoru.

CK13, Lecture, Novi Sad, Public art, Urban design

Fotografije sa radionice održane u okviru pratećeg programa izložbe Za javni prostor u gradu postavljene su na adresi http://picasaweb.google.com/mfam.museum.

M.F.A.M., Novi Sad, Workshop

Priređivači prvog domaćeg bloga o urbanom dizajnu (www.urbandesign.rs) imaju posebnu čast da Vas pozovu da prisustvujete otvaranju izložbe

ZA JAVNI PROSTOR U GRADU
Evropska nagrada za javni prostor

CCCB, European Prize for Urban Public Space, Exhibition, MSUV, Novi Sad, Urban public space, Workshop

Inženjerska komora Srbije - Matična sekcija urbanista organizuje predstavljanje Priručnika za urbani dizajn u petak, 10. aprila 2009. godine, u Čačku, Zelena sala Elektrodistribucije Čacak, Krenov prolaz bb, V sprat, sa početkom u 14:00 časova.

Čačak, Inženjerska komora Srbije, Urban Design Compendium

Inženjerska komora Srbije - Matična sekcija urbanista organizuje predstavljanje Priručnika za urbani dizajn u ponedeljak, 06. aprila 2009. godine, u Novom Sadu, u zgradi "Voda Vojvodine", Bulevar Mihajla Pupina 25, IV sprat, sa početkom u 13:00 časova. Dodatne informacije i prijavljivanje preko sajta Inzenjerske komore Srbije.

Novi Sad, Urban Design Compendium