Mesec dizajna u Ljubljani

Centar za arhitekturu Beograd vas poziva da ove jeseni posetite jedan od najzanimljivijih i najvećih kreativnih festivala u regionu – ljubljanski Mesec dizajna, koji nekoliko godina unazad ambiciozno organizuje Zavod BIG.

Iako relativno mlad događaj, Mesec dizajna donosi budućnost u sadašnji trenutak i namenjen je onima koji budućnost žele da iskuse danas. Pročitajte  Manifest!

Mesec dizajna je prva razvojno-proaktivna platforma u regionu, ili pojednostavljeno, vizionarski “privredno-zanatski sajam dobrog dizajna i kreativnosti”, koji pokriva čak 18 oblasti – od enterijera i transporta, do mode i medicine, kao i 11 kreativnih aktivnosti, nazvanih “kreativnom industrijom”, među kojima su dizajn, arhitektura, marketing i druge, zasnovane na ličnoj kreativnosti, znanju i talentu.

Ne propustite smeli izložbeno-sajamski događaj Design Expo, koji će vas očarati najpre prostorom, a potom i eksponatima, provokativnim koktel prezentacijama i nastupima na Bini 180o. Prisustvujte dodeli slovenačkih nagrada za dizajn, konferencijama Primenjeni dizajn i finsko iskustvo i Ishrana i zdravlje: scenario budućnosti sad.

Posetite izložbe Vanvremenski slovenački dizajn i Mala turistička arhitektura, kao jedinstvena dešavanja Dizajn degustaciju i Rasadnik mode. U okviru celomesečnog Dizajna v mestu posetite više od 50 izložbi i događaja na različitim lokacijama u centru Ljubljane. Ovogodišnju konferenciju odlikuje vizionarstvo i interdisciplinarnost.

Ove godine organizatori žele da povežu budućnost sa večnošću, u cilju motivacije posetilaca da im se i sami pridruže u toj nameri i počnu da razmišljaju o svojoj budućnosti.Naime, budućnost nije nešto kuda idemo, već nešto što sami stvaramo. Stoga nije slučajno što je ovogodišnja konferencija organizovana u saradnji sa časopisom Scenario i stručnjacima iz Instituta za studije budućnosti i Kopenhagena.

Mesec dizajna u brojevima: 200 izlagača / 150 izvođača / 10.000 m2 izložbenog prostora.

Pozivamo Vas da sa nama osmislite budućnost!

Preko Centra za arhitekturu možete ostvariti popust od 50% na kotizaciju za ovaj festival.

Foto: © NASA arhiva i Milena Zindović


MZ
10-Sep-2012

Conference, Ljubljana, Month of design

Leave a Reply