JMH Couture

Završena je rekonstrukcija administrativne zgrade u Hamburgu po projektu arhitektonskog biroa J. Mayer H. iz Berlina. Jasnim konceptom i arhitektonskim elmentima koji su postali njihov zaštitni znak, arhitekti su dali potpuno novi identitet prostoru i uspeli da stvore landmark.

Projekat “Schlump ONE” nazvan po stanici Schlump u Eimsbüttel distriktu u Hamburgu, pored koje je lociran, predstavlja jednu od najinteresantnijih rekonstrukcija realizovanih ove godine.

Originalna administrativna zgrada iz 1950 i 90-tih godina, rekonstruisana je i proširena kako bi udomila privatni univerzitet i dodatni kancelarijski prostor.

Pre rekonstrukcije, postojale su tri različite celine – dve sa ulične strane i centar za obradu podataka u dvorištu. Obzirom da je prostor promenio namenu, postojala je želja da elementi različitog estetskog jezika,  nastali u različito vreme postanu jedna celina.

Kompletna fasada je redizajnirana kako bi se stvorio utisak jedinstvenog objekata – koji na veoma slobodan način reinterpretira linearni dizajn iz 1950.

Organski jezik forme fasade, nastavljen je kroz dizajn enterijera. Vizija nove estetike prostora podcrtana je sofisticiranim, open space, enterijerom sa predimenzionisanim skulpturama drveća.

Fotografija: Jan Bitter i Ludger Paffrath.


MZ
02-Nov-2012

Architecture, Hamburg, J Mayer H, Renovation, Urban renewal

Leave a Reply