Anthology of Architecture and Civilization

U četvrtak, 10. maja u 11 sati u prostoru Kafe-kluba iznad knjižare Službenog glasnika, Kneza Miloša 16, održaće se promocija knjige “Antologija Arhitekture i Civilizacije” autora arhitekte Aleksandre Mokranjac.

Ova Antologija, u izdanju Službenog Glasnika, je zbirka tekstova o graditeljskom nasledju od praistorije do savremenog doba, u kome autorka naučne i istorijske činjenice, njihov kontekst i značenje, svojim spisateljskim umećem i poetičnim jezikom interpretira, predstavlja i povezuje u celinu koja predstavlja “minimum znanja stanovnika i simpatizera srpskog govornog područja.

Aleksandra V. Mokranjac, rođena, živi i radi u Beogradu, gde je 1988. god. diplomirala na Arhitektonskom fakultetu, Odsek projektovanje, u klasi profesora Dejana Nastića. Eseje, priče i prikaze objavljuje u periodici, od 1992.godine. Član ULUPUDS-a, samostalni umetnik od 2002. godine. Antologija je njena treća knjiga. Objavila je 2 romana: Transkripcija (Geopoetika, 2006.) i Opsenarenje (Srpska književna zadruga, 2010.).


admin
08-May-2012

Aleksandra Mokranjac, Beograd, Book

Leave a Reply