DaNS No. 66

Časopis za arhitekturu i urbanizam Društva arhitekata Novog Sada (DaNS), u svom 66. broju donosi nekoliko tekstova o našim aktivnostima.
Tekst Javni gradski prostor – Evropska nagrada za javni gradski prostor (str 66.), donosi prikaz istoimene izložbe koja je održana u Novom Sadu (22.04-09.05. 2009) održane u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i konferencije na temu Javni gradski prostor održane u Manualovom muzeju zaboravljenih umetnosti (M.F.A.M.). Tekst prati kratak prikaz Kineske četvrti, dela nekadašnje novosadske industrijske zone uz Limanski park u Novom Sadu, koja svojom industrijskom arheologijom i novim kulturnim i zabavnim sadržajima sve više privlači pažnju javnosti.
Urbani dizajn u Školi arhitekture u Novom Sadu, autora dr Darka Rebe (str 67.), je prikaz naučnih aktivnosti i nastavnog programa Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.
Tekst Oslonac, a ne alibi, Živojina Kara-Pešića (str 72.), je izuzetan prikaz i jezgrovita analiza sadržaja i poruka Priručnika za urbani dizajn (Goran Petrović i Darko Polić, eds.).

admin
01-Aug-2009

DaNS, Magazine, Novi Sad

3 Responses to “DaNS No. 66”

 1. Anonymous says:

  >Da li mi možete reći da li postoji zvanični sajt ovog časopisa? Ja ne mogu da ga nađem.. i kako da se pretplatim?
  Hvala

 2. GP says:

  >http://www.dans.org.rs/

  ali sajt vec neko vreme nije aktivan

 3. Anonymous says:

  >GP, hvala..mislim da radi sad :)

Leave a Reply