ISTRAŽIVANJA, PROJEKTI I REALIZACIJE U GRADITELJSTVU

Ove godine se navršava sto godina od rođenja profesora Branka Žeželja, redovnog člana SANU.

Želeći da podseti na rad jednog od naših najvećih inženjera, Institut IMS, u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, Građevinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Inženjerskom komorom Srbije, Savezom građevinskih inženjera Srbije, Društvom građevinskih konstruktera Srbije, Društvom za ispitivanje i istraživanje materijala i konstrukcija Srbije, resornim ministarstvima i drugim institucijama i organizacijama, organizuje

Internacionalni naučno-stručni skup
ISTRAŽIVANJA, PROJEKTI I REALIZACIJE U GRADITELJSTVU

Skup se održava 28. i 29. oktobra 2010. godine,
u Institutu IMS u Beogradu, Bulevar vojvode Mišića 43.

U radu skupa će učestvovati najistaknutiji predstavnici stručne javnosti, kao što su predsednik SANU prof. dr Nikola Hajdin, prof. dr Boško Petrović, redovni član SANU, predstavnik Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Miloš Nedeljković, drzavni sekretar, Ministarstva za infrastrukturu Dejan Kovačević, savetnik, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, predsednik Inženjerske komore Srbije prof. dr Dragoslav Šumarac, dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Đorđe Vuksanović i drugi.

Branko Žeželj jedan je od najpoznatijih srpskih inženjera, konstrukter, naučnik, inovator, dobitnik najviših domaćih i međunarodnih priznanja, profesor, graditelj inženjerskih konstrukcija smelih raspona, autor sistema stanogradnje čija je primena obezbedila dom stotinama hiljada porodica širom sveta.


admin
25-Oct-2010

Branko Žeželj, Conference, IMS

Leave a Reply